Piper PA-28 Cherokee

Vår PA28 har sitt ursprung som klubbflygplan hos SAS flygklubb.

Flygplanskroppen till vår simulator på väg från Bromma flygplats till vår föreningslokal.

Vår PA28 har sitt ursprung som klubbflygplan hos SAS flygklubb. Det är en PA28-151 som har loggat många timmar innan vi på Swesim fick ta över.

Målsättningen med projektet är en komplett PA28 simulator med en del extra godsaker som förhöjer realismen. Vi planerar ett stort visuellt system som kommer ge en skön känsla av att "vara där" Samtliga roder kommer vara utrustade med force feel, något vi vet häjer realismen rejält. Vi kommer också lägga stort fokus på miljösimuleringen som ljud och vibrationer. Samlliga instrument ska konverteras för simulatordrift, även om en PA28 kanske inte är förstahandsvalet för IFR i Svenskt vinterklimat ska vi se till att ta oss fram oavsett väder.

Projektet är än så länge i sitt inledningsskede - alla som vill medverka är välkomna! För mer information kontakta oss.

  • Status: Under uppbyggnad
  • Första flygning: 2022
  • Mjukvara: -

Hur flyger jag på Swesim?

Med ett presentkort kan du boka en flygning i vår Boeing 737-simulator. Som medlem har du möjligheten att flyga alla våra simulatorer.

Medlemskapet kostar 750 kr per kalenderår. Åldersgräns för medlemskap är 16 år. Första gången du registrerar dig, eller om du glömmer att betala medlemsavgift, tillkommer en aktiveringsavgift på 450 kr. Därefter kostar varje flygpass (2 timmar) 450 kr.

När medlemsavgiften är betald erhåller du din inloggning till medlemssidorna på hemsidan (crew). Efter att du satt in pengar på ditt flygkonto så kan du logga in och boka dina flygningar.

Bli medlem