Saab J35J Draken

Vår J35J flögs på F10 som Johan 28. Draken flög första gången 1955 - ett klassiskt jaktflygplan med ett unikt utseende!

Förarkabinen i vår Draken-simulator.

Vår Draken hette Johan 28 och var de sista åren baserad på F10 Ängelholm. Den har serienummer 35521(35-521), är av version J(ohan) och levererades till det svenska flygvapnet den 25 mars 1968. Innan F10 flögs den även med F13 Norrköping som bas. Det var ingen lång tid från sista flygningen till att vingarna kapades av och den transporterades till Stockholm. Efter en tid fick vi på Swesim möjlighet att ta över projektet.

Vår Drake är ombyggd med stor omsorg. Flera av instrumenten är i drift och vi har ett stort visuellt system som ger en fin upplevelse. Vi har implementerat ett vapensystem och har även möjlighet att placera ut luftmål för att öka utmaningen för den som flyger simulatorn. Vår J 35 har även fungerande typ & tidsenligt navigation och landningssystem. Vår Drake utvecklas löpande men hålls sedan slutet av 2017 i "flygande" skick samtidigt som vi jobbar vidare med projektet. Simulatorn är endast tillgänglig för Swesims medlemmar.

Det långsiktiga målet är självklart en komplett simulering av alla system. Vi har idag kommit väldigt nära, men då både mjuk och hårdvara ständigt utvecklas tar vi även omtag på befintliga installationer med jämna mellanrum.

  • Status: Flygande
  • Första flygning: 2015
  • Mjukvara: Prepar3d Professional 4.2

Hur flyger jag på Swesim?

Med ett presentkort kan du boka en flygning i vår Boeing 737-simulator. Som medlem har du möjligheten att flyga alla våra simulatorer.

Medlemskapet kostar 750 kr per kalenderår. Åldersgräns för medlemskap är 16 år. Första gången du registrerar dig, eller om du glömmer att betala medlemsavgift, tillkommer en aktiveringsavgift på 450 kr. Därefter kostar varje flygpass (2 timmar) 450 kr.

När medlemsavgiften är betald erhåller du din inloggning till medlemssidorna på hemsidan (crew). Efter att du satt in pengar på ditt flygkonto så kan du logga in och boka dina flygningar.

Bli medlem