Saab AJS37 Viggen

Denna simulator har en gång i tiden varit grunden i den flygutbildning på AJS37 Viggen man utövade på F15 Söderhamns flygflottilj...

Vår instruktör Thengill redo för ett flygpass i vår Viggen-simulator.

Denna simulator har en gång i tiden varit grunden i den flygutbildning på AJS37 Viggen man utövade på F15 Söderhamns flygflottilj. Simulatorn var tillgänglig för allmänheten att flyga när den ägdes av Flight Simulation Center som höll till i Heron City och på Södermalm i Stockholm.

Simulatorn har flugits tidigare, dock ej med några fungerande instrument på instrumentpanelen. Idag fungerar de viktiga funktionerna såsom styrspak, sidroder, gasreglage och luftbroms. Förutom dessa fungerar även de flesta av knapparna, instrumenten och indikatorlamporna som används för att göra en normal flygning. Huven är fällbar med hjälp av elektricitet. Förarstolen är justerbar i höjdled med hjälp av en elmotor. Det visuella systemet som användes på F15 är bevarat och konverterat för att användas med de senaste modellerna av LCD-TV. Detta ger en helt annan djupkänsla än vad en vanlig platt filmduk ger.

Eftersom denna varit en fullt fungerande simulator en gång i tiden är den förberedd för just simuleringsflygning. Detta gör konverteringen till dagens mjukvara och hårdvara betydligt enklare än t.ex. J35 Draken. Tanken är att den skall fungera lika bra eller bättre än vad den gjorde under sin tid som utbildningsplattform på F15.

  • Status: Flygande
  • Första flygning: 2015
  • Mjukvara: Prepar3d Professional 4.5

Hur flyger jag på Swesim?

Med ett presentkort kan du boka en flygning i vår Boeing 737-simulator. Som medlem har du möjligheten att flyga alla våra simulatorer.

Medlemskapet kostar 750 kr per kalenderår. Åldersgräns för medlemskap är 16 år. Första gången du registrerar dig, eller om du glömmer att betala medlemsavgift, tillkommer en aktiveringsavgift på 450 kr. Därefter kostar varje flygpass (2 timmar) 450 kr.

När medlemsavgiften är betald erhåller du din inloggning till medlemssidorna på hemsidan (crew). Efter att du satt in pengar på ditt flygkonto så kan du logga in och boka dina flygningar.

Bli medlem